המכללה החברתית ללימודי שיווק באינטרנט. אבל לא רק.

“גאות ושפל חליפות, וסערות שמתעייפות בנמל הבית” (רחל שפירא)

בוקר אוגוסט. הציפורים מצייצות, השמיים תכולים נקיים, אפילו לא ענן אחד קטן ואני מתחילה להבין שבעצם אין באמת סוף לחיפוש הזה. עדיין לא. יש הבנות. יש מחשבות. יש רצונות. יש רסיסים של משהו שעדיין לא מתהווה לשלם והעדר השלם נותן לי תחושה שלא מגיע סוף לחיפוש הזה.

ציפיתי שאחרי שאתרגש כל כך מהחיבור אל מטרת על שיש בה בכדי להשפיע על חברה שלמה יגיע השקט. הפנימי כמובן.
הרי היו שם השבועיים שבהם האוויר הרגיש קליל יותר, מפלס האנרגיה חצה את הקו האדום והתחיל לטפס והרעיונות התחילו לנבוע.

ובכל זאת, בין רסיס הבנה אחד לשני, בין חשיבה, השהייה וזמן עיבוד קרה מה שלא התכוננתי אליו.
ברומטר האנרגיה הצביע על צניחה חוזרת. כאילו נפער חור וריקנות גדולה השתלטה עלי. הרגשתי תסכול. האם זה שוב מבחן הסוכרייה בשבילי ? האם יתכן שהאידיאל החברתי שכל כך מצא חן בעיני הוא רק צלופן מפתה ומנצנץ. זה לא הסתדר לי והתסכול העמיק.

החלטתי לעצור מלשאול ולהמתין לתשובות. יצאנו לחופשה (מתוכננת) כזו שאין בה חיבור לעולם הטכנולוגי, כזו שאפשרה לי באמת להתנתק. חייתי את היום יום, מאפשרת למחשבות שעולות לזרום לי בתודעה. לחלקן נתתי מקום ותמללתי בשיחות ולחלקן פשוט נתתי להישטף בזרם התודעה החוצה.

התחוור לי שהחיפוש הזה הוא מקטע של דרך וסופו של המקטע יגיע, אלא שכרגע, אני לא מסוגלת עדיין לראות את סופו – אני מסוגלת לראות את מה שהצטבר בו: אוסף של רסיסי הבנות, רצונות, מחשבות ורעיונות, שמסתובבים באוויר החופשי, זמינים לי.

אולי זו בדיוק הנקודה. כנראה שעדיין לא הגיע הזמן של כל הרסיסים האלה להתהוות לשלם. כמו בעת התבהרות שמיים מעורפלים, הערפל מתפוגג לאיטו באזורים שונים ומייצר בהירות וצלילות מקומית עד שלבסוף אפשר לראות עמוק ורחוק.

כנראה שזה השלב, שבו צריך קודם כל לעבד כל רסיס של הבנה, רצון או מחשבה ולהגיע לשלם אוטונומי שהרסיס הזה יכול לייצר, מתוך הבנה שאיפשהו על ציר הזמן הקרוב, הרסיסים האלה יתחברו לכדי דבר מה גדול יותר, בדיוק כמו שפזורות כספית שהתנפצה לכדורים קטנטנים יודעים להתחבר שוב לכדור אחד שלם – גדול יותר.

החלטתי להסכים לתכתיב הזה (לא בלי התקוממות): לעבד ולייצר שלם מתוך ההבנות והרצונות שהתגבשו עד לשלב הזה ולא להמתין עד לסוף (שאינו ידוע, לא מבחינת זמן ולא מבחינת מקום). אגב, בכל תהליך החיפוש הזה מעולם לא עלתה בתוכי השאלה: “מה הייעוד שלי?” את הייעוד שלי אני יודעת כבר הרבה שנים. בשנים האחרונות גם ראיתי כיצד אני מגשימה את הייעוד שלי, רק שבכל תקופת חיים הצורה שבה אני מממשת אותו משתנה.
בתקופה הזו שאלת השאלות הייתה: האם מה שאני עושה באמת מאפשר לי למלא את הייעוד שלי במקסימום, האם אני במקסימום של עצמי ?

דווקא הדיוק הזה הוליד עם הזמן את אוסף ההבנות, הגדרת רצונות, מחשבות ורעיונות שכבר אני משתפת אותך בהם.

מהרוח אל החומר ובחזרה, המשימה העיקרית שלנו, כמו שאני רואה אותה היא למצוא את האיזון בין העולמות וליצור שגשוג ורווחה מתוך חיבור עמוק אל המהות שלנו, אל מהות הקיום החברתי שלנו.

עיקרי הרסיסים של ההבנות, המחשבות והרצונות שחלפו בזרם התודעה שלי
וקיבלו מקום של כבוד:

1. כולם מכירים את השאלה הנצחית: “מה עדיף לתת לאדם רעב: חכה או דגים? “

וכולם (לפחות כל מי שאני שואלת) עונים: חכה. אני הולכת עם האנלוגיה הזו עוד כמה צעדים קדימה. עם מה יהיה קל יותר לדוג : עם חכה שבנויה מענף עץ שבראשו קשור חוט ובקצהו פתיון או עם חכה טלסקופית משוכללת, קלת משקל אך חזקה וגמישה, כזו שמתגמשת ורגישה לסביבת הדיג בעת הטלת החכה, בזמן משיכה הדג ובזמן נגיסת הפיתיון. אני מניחה שכל מי שירצה להיות מסוגל לדאוג לעצמו ולדוג את דגי הארוחה שלו בכוחות עצמו – יעדיף לעשות את העבודה עם חכה שתקצר לו את הדרך בין הדיג לארוחה.

הבנה # 1 : אני רוצה להעניק חכות (מהסוג השני ) להמוני (אבל באמת המוני, אולי מאות אלפי) בעלי עסקים, יזמים ובעיקר לאנשים שמחפשים דרך להביא עוד אוכל אל השולחן אבל אין להם מושג איך עושים את זה במסגרת עסק עצמאי, ובטח שלא בעזרת האינטרנט.

טוב, האמת שההבנה הזו לא ממש חדשה לי אלא שמעולם לא דייקתי אותה בצורה הזו: לא ראיתי את ההבדל בין החכות, לא הגדרתי את הכמות ולא ראיתי במו עיני את המטרה ההומנית / חברתית : להביא עוד אוכל אל השולחן ולאפשר לאנשים ליצור חווית חיים טובה יותר, כזו שיכולה באמת לשנות משהו, בחברה שלנו שדורשת “צדק חברתי” ושאני טוענת שכל מה שצריך זה “סדר חברתי”. אני רוצה לתרום למען יצירת סדר חברתי מתוקן.

2. לדברי מיכאל כהן, יו”ר פורום מנהלי מ.ט.י בישראל ומנכ”ל מ.ט.י רעננה, “בישראל נפתחים מדי שנה 40-45 אלף עסקים קטנים ומתוכם 75% שורדים את השנה הראשונה. מצד שני כל שנה גם נסגרים בין 30-38 אלף עסקים. אולם אין לטעות ולחשוב שאחוז הכישלון הוא כה גבוה, שכן רוב העסקים נסגרים מבחירה (מיצוי העסק, ירידה מהארץ, יציאה לפנסיה וכד’) ולא בגלל פשיטת רגל”. (צוטט מתוך Onlife ) לא הלכתי לבדוק את הנתונים האלה אבל סדר הגודל מוכר. אני מאמינה שאם העסקים האלה, שנסגרים מתוך “בחירה” היו מצליחים לתגמל את הבעלים שלהם, סיכוי גבוה שה -“בחירה” לסגור אותם הייתה משתנה. במילים אחרות, אני מאמינה שכשעומדת מעל לראש חרב פיפיות שנקראת “הישרדות” או “פרנסה” על כל המשתמע מזה, לעיתים קרובות הבחירה לסגור עסק היא פשוט כורח המציאות.

מצד שני, אני בטוחה שישנם אנשים שרואים בחלומם את השפע, שמכירים ביכולת של עצמם, שיש להם חזון להגשים אבל לצערם הם לא יודעים איך. הקושי עוד יותר גדל, כשאין לך כסף לקנות את הידע שמסתובב בשוק ויכול לאפשר לך להקים עסק ולהביא אותו לשגשוג. מכאן נולדת ההבנה הבאה.

הבנה # 2: בקייסי קולג’ יש כיום את הידע (עם תו תקן איכות שעמד ועומד במבחן המציאות) שיכול להשפיע על חייהם של מאות אלפי אנשים שמוכנים ורוצים ללמוד איך להקים עסק ולהביא אותו לשגשוג, אך ידם קצרה מלשלם את אלפי השקלים הנגבים כיום בשוק לשם המטרה הזו. אנחנו רוצים לפעול מעתה למען הנגשת הידע הזה לכל אדם בכל פלח אוכלוסייה (כולל האוכלוסיות החלשות) במדינת ישראל.
התנאי היחיד שיידרש הוא: נכונות ורצון כנים לשנות וליצור חווית חיים טובה יותר לו, למשפחתו ולחברה שבה הוא חי. במילים אחרות: אנחנו מכוונים לפיתוח המכללה החברתית הראשונה ללימוד שיווק באינטרנט ויותר.

3. איך הופכים את קייסי קולג’ למכללה החברתית הראשונה ללימודי שיווק באינטרנט אך לא רק שיווק באינטרנט? תכנית “החממות לקידום עסקים” שלנו הוכיחה שהתהליך הראשי שקורה אצל המשתתפים הוא פיתוח תפישה עסקית ושינוי דרך החשיבה העסקית בצד לימוד כלים ושיטות לשיווק באינטרנט. התוצאה אצל כל מי שבחר להיות פעיל בחממות היא עלייה במספר הלקוחות וההכנסות. ברור לי היום שמעבר ללימודי שיווק באינטרנט ישנם עוד הרבה מאוד נדבכים שבונים עסק איתן: ניהול פיננסי, ידע בתכנון תזרים מזומנים, מודל עסקי מניב, התפתחות אישית (שהיא קריטית בפיתוח העסקי) ועוד. את הפוסט הקודם סיימתי בהצהרה ש קייסי קולג’ תתרחב ותפעל למען מטרת על שיש בה בכדי לשנות פנים של חברה שלמה.

הבנה # 3 : קייסי קולג’ תרחיב את הפעילות אל מעבר לגבולות השיווק באינטרנט בשתי צורות: הראשונה, בעזרת צוות יועצים ואנשי מקצוע בעלי ניסיון בפיתוח עסקי וקידום עסקים באינטרנט ומחוצה לו, שמוכנים להצטרף לחזון להנגיש את הידע לכל אדם בכל סוג אוכלוסייה, כולל אוכלוסיות חלשות דלות תקציב. והשנייה: באמצעות פיתוח פעילויות שחוצות את האינטרנט ואת גבולות הגדרת מקצועות השיווק.

אז איך עושים את זה ? איך אני מנגישה את הידע הזה ?
איך הופכים את החזון החדש הזה למציאות מעשית שתאפשר לנו לפתח ולקיים עסק עם שורת רווח כפולה :
תרומה משמעותית לחברה בישראל ורווח כלכלי לעוסקים בו.

הגעתי לרגע שבו אני מודה בקול רם שכאן אני זקוקה לעזרה: עדיין אין לי נוסחה מובנית וברורה בראש. אני רק יודעת שההבנות האלה הן שמעצבות את השינוי המשמעותי של קייסי קולג’ בשנים הקרובות.

אני מזמינה עזרה בצורת רעיונות והצעות שיעזרו לנו להפוך את החזון החדש הזה למציאות מעשית. בבקשה כתבו כאן:
כל רעיון, כל מחשבה, כל הגיג, הצעה או הבנה שעוברים בדעתכם.
בכל דבר כזה יש משהו שיוכל לעזור לי לגבש את הדרך הנכונה והמדויקת לעזור לשנות את חווית החיים של המוני אנשים.

בהזדמנות זו, אני קוראת לכל מי שיש לו הידע המקצועי והתמחות מתאימה, שהחזון הזה מדבר אליו ורוצה להיות חלק מההגשמה שלו, לכתוב אלי ולספר לי כיצד הוא רואה את השתלבותו בקייסי קולג’ המתחדשת: במכללה החברתית הראשונה ללמודי שיווק באינטרנט.

אל תחסכו ממני מילים ותגובות- אני זקוקה להם: אפשר לכתוב על מודלים עסקיים, אפשר לכתוב על רעיונות למוצרים, אפשר לכתוב על תמחיר – אפשר לכתוב על הכול – רק תכתבו כדי שאוכל לגמוע את החוכמה שנמצאת מהעבר השני של הצג.

לסיום, תודה גדולה.
תודה שאתם איתי ומלווים אותי בדרך הזה, שאמנם עדיין לא הגיעה לסיומה אבל פרק נכבד בה מתחיל להתבהר.

 

בשבוע הבא: הרעיון הראשון שלנו בדרך להגשמת החזון.

לפוסט הקודם: מתי יבוא הסוף לחיפוש הזה ?

תגובות (30)

  1. שמואל :

    כל הכבוד על היוזמה.
    חשוב לפתוח אופציה גם לאותם אנשים – כמוני – שכרגע עדיין אינם בעלי עסק בכלל, ללא הון התחלתי, ונמצאים במקום שבו הם צריכים הדרכה אישית מה ואיך לעשות. צריך לבדוק שהם באמת עם רצון להצליח, ומנקודה זו לעזור להם לפרוץ קדימה.
    אני יודע שיש עוד הרבה אנשים שישמחו להדרכות כאלו.

    בהצלחה!

    • קרן כהן :

      הי שמואל,

      אתה מעלה שתי נקודות חשובות ואשמח אם תוכל להרחיב:
      1. “לפתוח אופציה גם לאנשים שכרגע אינם בעלי עסק בכלל” – האופציה קיימת תמיד אבל אולי אני לא רואה משהו שאתה יודע ולכן אשמח אם תשתף אותי למה בדיוק אתה מתכוון
      2. “צריך לבדוק שהם באמת עם רצון להצליח” – זו נקודת מפתח שרק אתמול היתה לי עליה שיחה והשאלה היא: האם יש לך רעיונות איך בודקים דבר כזה ?

      תודה על ההתייחסות המהירה והרצינית

      קרן

      • שמואל :

        שלום קרן.

        1. אני שואל: מה יעשה אדם שיש לו רעיון לעסק, אבל הוא לא יודע איך מקדמים אותו? איך מנהלים אותו? איך משווקים אותו?
        להיכנס לתוכנית העסקית שלכם – לא שייך. להיכנס לתוכנית החממות – גם לא שייך.
        אז מי ידריך את אותם אנשים (שיכול להיות שכרגע הם שכירים, ורוצים להעיז ולהיכנס לתחום העצמאי)?
        מי ילמד אותם צעד אחרי צעד מה נכון ומה לא נכון?
        כל התוכניות שאני מכיר הם למי שכבר נמצא בשלב הבא, וכבר יש לו עסק כלשהוא. ומה עם מי שרוצה – ולא יודע איך?

        ובאותו ענין: ומה עם מי שאין לו כרגע הון התחלתי – אבל מוכן לעבוד כדי שיהיה לו?
        מי יציע לו אפילו הדרכה צמודה בחינם – נניח סביב חלוקה עתידית ברווחים?

        הפוטנציאל של אנשים כאלו הוא ענק (למשל: שכירים ממגוון גדול של מקצועות) ! ואתם יכולים להיות כתובת מרכזית לסוג כזה
        של אנשים !

        2. בודקים רצינות ע”י עמידה במטלות של עשיה:
        רישום, עשיית ש”ב ומטלות, השתתפות במפגשים וכד’ – וכל זה בבדיקה לאורך תקופת ניסיון.
        מי שבאמת ירצה – ימשיך.

        • קרן כהן :

          שמואל,

          במסגרת החממות של קייסי קולג’ אני עובדת עם אנשים שרוצים להתחיל גם משלב אפס, משלב הרעיון.
          יחד עם זאת, נכון שרוב התכניות לעסקים מתוכננות כך שהפעילות היא בבוקר מתוך התפיסה שמדובר
          בפיתוח עסקי שמתקיים בשעות הפעילות הסטנדרטיות של העסק.

          לגבי השאלה מי יציע הדרכה צמודה בחינם התשובה היא: אני לא חושבת שצריך להיות מישהו כזה
          אני לא חושבת שמישהו צריך לעבוד בחינם
          אני לא חושבת שאנשים תופסים את הנתינה הזו שהיא ללא תשלום באותה הצורה שהם מתייחסים
          לנתינה שהם צריכים לשלם בעבורה.
          הפתרון שאני רואה הוא: לימודים במחיר סביר אבל כאלה שמשלמים עליהם ולא בחינם.
          ניסיוני מלמד שכל מי שנתתי לו בחינם את מסלולי החממות לא עשה עם זה הרבה – ויהיו הסיבות אשר יהיו.

          לגבי סעיף 2 שלך, אני לא מאמינה שצריך להתייחס לאנשים בוגרים כמו לילדים במערכת החינוך הסטנדרטית: רישום וכו’.
          אני מאמינה שמי שרוצה להקים עסק ורוצה להצליח צריך לפתח אחריות אישית , משמעת עצמית ומחויבות בלתי מתפשרת.
          יחד עם זאת, בחממות אצלנו בהחלט יש מטלות, ואנשים בהחלט עושים שיעורי בית (אם הם רוצים – ורובם רוצים) ותודות ליישום המשימות
          הם גם מאוד מתקדמים…

          שכירים שרוצים להקים עסק בהחלט מוזמנים אלינו ויקבלו את ההדרכה הדרושה שכן יש לנו את כל הידע הדרוש.

          קרן

  2. אריה כהן :

    הי קרן,
    את “אשמה” בכך שתהליך מקביל כבר החל להתבצע, כי החזון שלך ושלי כמעט זהה.
    היכרתי באמצעותך את יובל הרפז והתחלנו, בימים אלה, לפעול להקמת מערכת שתקשר בין בעלי עסקים הזקוקים לשותפים לבין כאלה שיש להם יכולות פיננסיות עודפות. הרעיון העקרוני הזה קיים אצלי מזה זמן רב והבשיל עוד יותר לנוכח הפערים בין הפרסומים הרבים של כל הגורמים המטפלים בעסקים קטנים ובינוניים, כולל הבנקים, לבין המציאות והקושי העצום של עסק קטן לקבל סיוע ממשי כאשר הוא באמת נזקק לו.
    יובל יזם את פרוייקט הענן שבאמצעותו יוכלו בעלי עסקים למצוא האחד את מישנהו וליצור שיתופי פעולה ברוח השיטה שיובל מנחה, ואנוכי הצטרפתי לכיוון הבחינה המקצועית של הצרכים והיכולות של עסקים שמחפשים שותפים כחלק מתהליך ה”שידוך”. אני מאמין שהיוזמה הזו תוביל ליצירת פתרונות ושיתופי פעולה פיננסיים בהיקפים משמעותיים.
    בינתיים, תודה לך על ההיכרות שעשית בינינו.
    אנחנו נשמח להעניק מהידע המקצועי שלנו במהלך הפיתוח העסקי שאת יוזמת ולחבר בין כמה רסיסים שעדיין לא התגבשו מספיק בתכנון שלך.

    • קרן כהן :

      הי אריה,

      קודם כל – אני שמחה מאוד על ה”אשמה” ומאחלת לכם מכל הלב – בהצלחה.

      אשמח גם לראות את היוזמה שלכם עם העור והגידים כדי להכיר אותה מקרוב.

      תוכל להרחיב קצת יותר על “איך” תוכלו להשתתף בהפיכת החזון למציאות ?

      קרן

      • אריה כהן :

        הי קרן,
        אנחנו ממש בתחילתו של פיילוט.
        בעיקרון – נשתמש ב”ענן” שיובל הקים על מנת להפיץ את המידע על קיומה של אפשרות שת”פ וגיוס הון באמצעותנו.
        את השירותים המקצועיים נספק במחירים שווים לכל נפש.
        תוקם “קרן” שתאגד בתוכה קבוצת בעלי עסקים שרוצים להשקיע בפיתוח עסקי של עסקים קטנים ובינוניים.
        גם חלק מהתמורות שישולמו יושקעו בתוך הקרן.
        התוצר הסופי הצפוי – עסקים קטנים שמקבלים לתוכם שותפים שיהיו בעלי מניות ולא נוטלים הלוואה בנקאית.
        תהיה הכוונה של איתור שותפים שיוכלו לתרום לעסק גם באופן פעיל.
        שת”פ עם המיזם שלך יוכל להתבצע גם ע”י כך שיובל ואני ניתן במסגרת שלך סדנאות בתחומים המקצועיים שלנו. למשל: אני אוכל לספק יידע בכתיבה של תוכניות עסקיות, באופן הטיפול בקבלת אשראי וניהול נכון של תזרים מזומנים וכד’. יובל מצידו יוכל להרחיב את היריעה של איך יוצרים שת”פים.
        זהו בעיקרון. אעדכן אותך בהמשך.

        • קרן כהן :

          הי אריה,

          תודה רבה על התרומה של המידע…
          ראשית, אם אתם בפיילוט ורוצים שאפנה אליכם קנדידטים מתאימים – אשמח אם תתנו לי לינק לגשר אליכם
          כדי שאוכל להעביר הלאה…

          שנית, בעניין הנושאים שתוכלו לתרום – מעניינים ביותר ורשמתי אותם לפני
          אצור קשר בהמשך

          תודה רבה
          קרן

  3. Ronen :

    קרן,

    חשבתי הרבה על התגובה של שמואל, למעלה (‘צריך לבדוק שהם באמת עם רצון להצליח’) ועל שאלתך איך עושים את זה.

    מכירה את המשפט הכל כך בריטי, וכל כך עתיק (1605…?)
    ‘The proof of the pudding’ is just shorthand for ‘the proof of the pudding is in the eating’…?

    [ http://www.phrases.org.uk/meanings/proof-of-the-pudding.html ]

    בתרגום חפשי, המשפט אומר – מבחנו של הפודינג הוא באכילתו…

    כך, אולי מבחן הרצון להצליח הוא בהצלחה…?

    ומכיוון אחר – אנו היום בתקופה – לא של שינוי מוסכמות חברתיות – אלא של מהפך בפאראדיגמות תפיסתיות שקובעו בימי המהפכה התעשייתית. כך גם תהליכי לימוד.

    סטייה רגעית – ד”ר אליהו גולדראט הביא למהפכה בייצור, בשיווק ובלוגיסטיקה של חברות-ענק בעולם, ואפש להן להזניק את רווחיהן כמה מונים, הרבה מעבר לאחוזים הבודדים של שיפור שמייצרות תכניות התייעלות. הן בשיווק והן בלוגיסטיקה, פריצת הדרך שהשיג הייתה מבוססת על שינוי תפיסת הרווח – מוצר מביא ערך למערכת רק כשהוא מגיע ליעדו הסופי. כל ההעברות בתוך השרשרת – חמרי גלם, מוצרי בייניים – אינן ‘ערך’, אינן ‘השקעה’, אלא נטל.

    איך זה יכול להיות רלוונטי למכללה החברתית?

    לדעתי, אם ניישם את גישתו של גולדראט ללימוד, בצבירת ידע, בהשקעת זמן, אפילו בהשקעת זמן במילוי מטלות, אין ערך אלא נטל. ערך, כאמור, נוצר רק כשמוצר מגיע לצרכן הסופי.

    ושוב אתנחתא קצרה –

    לפני כ- 25 שנה הנהגתי מהפך בלימודי תלמידי רמות גמר, במספר קטן של בתי ספר. תלמידי רמות גמר הואשמו בחוסר מוטיבציה על-ידי רבים ממוריהם. כשהתחלתי בפרוייקט, שאלתי שאלה – מוטיבציה – האם היא תנאי מוקדם, או תוצאה? ואם מוטיבציה היא תוצאה, איך משפרים אותה? בנינו תכנית פעולה (לא תכנית לימודים…) שמבוססת על עשייה, על עמידה בסדרה של “אתגרים ברי-ביצוע” שמובילים את הלומד – לא ל- ‘עמידה’ בתנאים, אלא להצטיינות.

    וחזרה לעניינינו – אם נאחד קוי חשיבה אלה, מסקנה אפשרית אחת היא לפרק את ההגעה למטרה הסופית “לשים את הדג בצלחת”, למספר אתגרים ברי-ביצוע, שבסופו של כל אחד מהם למשתתף (לא ללומד…) יש ‘משהו’ ביד שאותו הוא יכול להמיר לערך, והמכללה החברתית תהיה שותפה בערך, תוך שהא פועלת בצורה של pull ולא בצורה של push, היינו מספקת למשתתפים את הידע והמיומנות הדרושים להם לביצוע אותה מטלה מביאת ערך.

    לדעתי, הדבר ייצרך ערך ייחודי, יוצא-דופן לתלמידים, תוך התרחקות מתחרות עם כל מקורות הידע האחרים.

    בברכה, רונן.

    • קרן כהן :

      הי רונן,

      התרגשתי לקרוא את התגובה המפורטת שלך
      מצאתי בה הרבה מאוד נקודות מעניינות שהן קצה חודו של הקרחון
      רב הנסתר מהגלוי אבל ברור לי שדיאלוג איתך יפתח ויאפשר הרבה מאוד התקדמות
      אני מסכימה עם רוב אם לא עם כול הדברים שכתבת
      וכבר סקרנית להתוודע אל תכנית הפעולה שמבוססת על עשייה שפיתחת כדי שנוכל
      להעביר אותה הלאה ולגרום לשיפור במעגלים גדולים יותר ויותר של אנשים ובכך של החברה כולה.

      אני אהיה בקשר ! בקרוב !

      קרן

      • רונן :

        קרן – תודה על התגובה!

        אם רב הנסתר על הגלוי זה רק משום שקצרה היריעה מלהרחיב יותר.

        אשמח להרחיב.

        בהערכה,
        רונן.

        • קרן כהן :

          ברור…:)
          ולכן, השיחה היא הכרחית..
          אם מתפנה לך זמן ואתה יכול לכתוב לי ולהרחיב קצת יותר על התכנית שפיתחת
          אשמח מאוד לקרוא. כמובן לשלוח למייל שלי ולא כאן 🙂

          שבוע נהדר
          קרן

  4. חיים :

    היי קרן,

    רעיון מעניין ויוזמה בהחלט מבורכת!

    רציתי להציע שיטה המבוססת על עיקרון רשתי. בגדול – כל משתתף בתוכנית יתחייב בהמשך, לאחר שצבר ידע, התנסה, והגיע לתוצאות ברמה מסויימת, לעזור/לחנוך מספר משתתפים שהינם בשלב מוקדם יותר. המכללה תתמקד בבניית המערכת, השיטות, המטודולוגיה, וכ״ו בעוד שנפח העבודה יבוצע ע״י חברי הרשת. אני מניח שלא כולם יצליחו ולא כולם בהכרח יהיו טובים בהעברת הידע הלאה. עדיין אני מאמין שניתן להגדיר מבנה שיגדל אקספוננציאלית. אני בטוח שאנשים שיקבלו עזרה במחיר נמוך ישמחו להחזיר באמצעות תרומה חזרה למערכת, מה גם שזה יקדם גם אותם שכן ידוע שדרך טובה להשתפר במשהו היא ללמד אותו לאחרים.

    בהצלחה!

    • קרן כהן :

      תודה חיים על הרעיון,
      אני מניחה שאם הוא מופיע 3 פעמים בתגובות פה מתחת לפוסט
      זה לא במקרה…
      הרעיון מתחיל לחלחל אלי פנימה, עדיין לא רואה את המודל המלא סגור
      אבל ברור לי שאשמח להיעזר בכל המציעים את הרעיון כדי לגבש אותו בצורה נכונה
      שתיטיב עם החברה.

      אהיה בקשר
      קרן

  5. טל :

    קרן יקרה-
    קודם כל מתנצלת שאין לי הצעה קונקרטית- אני לא מבינה כמעט כלום בעסקים, לצערי (אני מוסיפה- בשלב זה, היות שזה בהתהוות),
    אבל בכל זאת היה לי חשוב לחזק אותך, ולשתף אותך שבכל פעם שאני קוראת אותך, ובפוסט הזה זה חזק במיוחד-
    משהו בתדר של הכתיבה שלך משדר יושר פנימי נדיר, אומץ, כנות וחיבור אמיתי ומדוייק לייעוד שלך.

    אני מלאת התפעלות והערכה לדרך שאת עושה ולנכונות שלך לשתף בה, בלי להשמיט את סימני השאלה וההתלבטויות.
    אני מרגישה שבזכות העובדה שאת לא מחפשת קיצורי דרך נוחים, אלא נשארת נאמנה לעצמך, את פשוט סוללת לעצמך דרך מדהימה ומרתקת, שמובילה אותך לעבר הגשמת המטרות, ולא פחות חשוב- מאפשרת לך לגדול בכל שלב של הדרך, ולהפוך כל עיקול או משוכה למנוף לצמיחה.

    וזה עוד בלי לדבר על הערך הענק שאת נותנת לאנשים שבוחרים לקחת חלק בדרך הזאת. אני אמנם לא מכירה אותך, אבל איכשהו זה מאוד ברור לי, מתוך מה שאת כותבת.

    אני מודה לך על כל מה שאת עושה ובעיקר על הנוכחות שלך פה, העולם צריך אנשים כמוך, היום יותר מתמיד.
    שולחת לך המון חיזוק להמשך הצמיחה המבורכת. באהבה.

    • קרן כהן :

      הי טל,

      תודה רבה *לך* על הליווי הצמוד בפרסום הסדרה
      תודה רבה על השותפות, ההשתתפות והתמיכה הכל כך לא מובנת מאליה
      התגובה שלך מחזקת מאוד ועוזרת לי לעשות “זום אין” על המסקנות והמחשבות
      שעולות כתוצאה מכל התגובות המדהימות שאני מקבלת בחודשיים האחרונים.

      תודה תודה תודה
      קרן

  6. אילן :

    אני חושב שהחכה הטלסקופית המשוכללת ,שאת יכולה ליצור ,ולחלק ולשכפל לעשרות אלפי מתעניינים, ןבמחיר ששווה לכל נפש מצד אחד ,ושישתלם גם לך ,עקב התפוצה הרחבה ,הוא בעזרת יצירת קורסים אינטרנטיים בווידאו סטרימינג [מוגן זכויות יוצרים ונגד העתקת מידע ]

    “האתגר האמתי” שכרוך בכך הוא להגיע לרמת קורס אינטרנטי ברמת פרטים גבוהה ,ושיצליח להעביר אדם ללא ידע, את כל השלבים של צבירת המידע גם מבחינה טכנית ,

    ולרמה שאחרי שהוא עבר את התהליך, יש לו את כל הכלים לפתח ולקדם את העסק שלו ,

    ואז את יכולה להלביש על הפלטפורמה הזו, את כל המידע שאדם צריך לעבור ,גם אם צריך לעשות שיתופי פעולה עם עוד אנשי מקצוע בתחומים משלימים ,

    מניסיון שלי מכמה קורסים אינטרנטיים שלקחתי לא הצלחתי לקבל את כל המידע באותה רמה שיש מול מורה בכיתת לימוד, ששם אפשר לשאול שאלות ולתקן על המקום טעויות ,

    במידה ותעלי על הנוסחה שתפתור את העניין ,נראה לי שתגיעי לתפוצה ,וליעילות של העברת המידע לעשרות אלפי איש , מפני שאת הידע יש לך בשפע – וגם להגיע למאות אלפי אנשים , אם יהיה גם חומר באנגלית ,לתושבי חוץ לארץ ,
    זה מידע רב ערך ,והרבה אנשים משתוקקים לקבל אותו בפורמט לימודי ,קל לעיכול

    למסלול הזה יש תפוצה ויראלית ,יותר מאשר מרכז לימודי קונבנציונלי ,
    [ואני הלקוח הראשון לעניין ] ביי

    • קרן כהן :

      הי אילן,

      קראתי את התגובה שלך וחיוך ענק נמתח לי על הפנים

      יש סיכוי גדול שאתה עומד להיות הלקוח הראשון לעניין

      בזמן הקרוב תגלה בדיוק למה אני מחייכת כל כך

      תודה רבה על התגובה שלך שכן היא מחזקת מאוד מהלך שמתרחש בימים אלה.

      להשתמע

      קרן

  7. אורית ברכיה :

    הי קרן,
    שמחה בשבילך על התובנות החדשות
    לא רק בגלל הטרנד החדש של “צדק חברתי”
    בכל ליבי אני מאמינה בעשייה חברתית
    זו עשייה, שמשנה לגמרי את הבן-אדם.
    כיוון שרק התחלתי את דרכי בעולם העסקים העצמאיים
    קטונתי מלתת עיצות בנושא,
    אבל אם הכיוון יהיה גם ברוח התנדבות (ולא רק פרנסה)
    אוכל לתרום מרעיונותי.
    שיהיה המון בהצלחה,
    אורית
    נ.ב.
    שמעתי בשקיקה ובהקשבה מיוחדת (בגלל איכות ההקלטה)
    את “לנסוע עם ההצלחה עם יערה ביסמוט”
    נפעמתי… מדהים ומרגש!
    זה איכשהוא מתחבר לי בראש לנושא “עסקים חברתיים”

    • קרן כהן :

      תודה רבה אורית 🙂

      לשמחתי אנחנו בקשר רצוף דרך החממות
      ובמידת ההתאמה של הנושא למכללה החברתית
      נדבר על זה בהמשך

      להשתמע
      קרן

  8. חוה חורי :

    הי קרן, קראתי את תגובתו של גלעד פולק למעלה, אני נכירה את גלעד ובזמנו כשנפגשנו (וגם לך זרקתי בסדנה..) את הקשר בין העסק לאדם במישור האישי. ודיברתי על אפיון גרפולוגי של הצרכים מול היכולות והכמיהות האישיות של כל בעל עסק. אילו מהפעולות בעסק הוא יכול ושואף לבצע ואילו לא מתאימות לאישיותו. אני חושבת שבירור אישי כזה, מקדם את ההבנה והתאמת העסק ככפפה ליד אל בעליו. חיבור בין התשוקות האישיות לבין הצד העסקי.
    אשמח לעזור ולשתף פעולה בכל הצד הזה של האבחון האישי, מניסיון זה עובד פנטסטי ואנשים עשו שינויים חשובים. אני מציעה לך כאן את עצמי בגישה חברתית כרגע ולא מנקודת מוצא רווחית. כי הרעיון שלך הוא חברתי וערכי מאין כמוהו, אשמח לתת מעצמי הרבה בשלב ההתחלה וההקמה.
    תודה!!

    • קרן כהן :

      תודה חווה על ההצעה הנדיבה
      אני רושמת לעצמי ובהחלט אצור קשר במידה והרעיון יוכל להשתלב

      שמחתי להכיר אותך מקרוב
      נהיה בקשר
      קרן

  9. ד"ר איציק שדה :

    קרן יקרה.
    קראתי את הספרים שכתבת הרבה לפני שהכרתי אותך והתרשמתי מאד מיכולת הכתיבה שלך.
    באופן אישי, אני מכיר אותך בערך שנתיים.
    מהשיעור הראשון אצלך, למדתי שהשילוב שלך בין רוח לחומר הוא שילוב מעניין ומדהים.
    משהו בך כובש את הסביבה שבה את נמצאת.
    הכנות האמיתית שלך בשילוב הידע והרצון שלך לסייע ולקדם בעלי מקצוע נדיר במחוזותינו.
    כיום אני תומך ומסייע ליבואנים מתחילים בתחום התמרוקים לארץ בקיצור תהליכים ובחיסכון של זמן וכסף מול הבירוקרטיה,
    ובחינה משותפת של תהליך השיווק והמכירה של המוצרים בארץ.
    אשמח לתרום מהידע ומהניסיון שלי לך ולמכללה החברתית שאת מייסדת ממש בימים אלו.
    כיף מאד להיות נוכח בהתהוות היסטוריה.
    קרן, את אכן עשויה מהזן המיוחד.
    כל הכבוד.

    • קרן כהן :

      איציק היקר,

      אני תמיד מתרגשת לקרוא את המילים שלך,
      אני מודה לך על ההיכרות ומודה לך על החום והתמיכה הרצופים,
      זה ממש לא מובן מאליו
      תודה תודה תודה

      לעניין ההצעה העסקית שלך, רשמתי לפני ואחשוב כיצד לשלב …
      אהיה בקשר..

      קרן

  10. מירי בלנק :

    הי קרן,
    אולי אפשר לעשות משהו שדומה לשיטת MLM מבחינת העזרה והעברת הידע מאחד לשני.
    הכוונה שכל מי שיש לו ידע ברמה מסויימת בשיווק ועוד – עוזר למספר אנשים עם רמת ידע נמוך משלו,
    ולכל אחד מאלה שמתחת – יש גם מספר אנשים שהם עוזרים להם וכך עלה…

    ככה נוצרת רשת חברתית ענקית של עזרה שכל אחד מקדם את השני 🙂

    בנוגע לתגמול צריך עוד לחשוב קצת, כי מדת אחד כולם מרוויחים כבר ככה,
    ותגמול כספי זה נחמד, אך יחד עם זאת נראה לי שתגמול טוב יכול להיות גם שיווק מפה לאוזן…

    שהיה המון בהצלחה.
    מירי

    • קרן כהן :

      רעיון יפה מאוד מירי !

      ברור לי שחלק ממנו כבר ייושם במחזור 4.0 של החממות

      שם למשתתפים יהיו חונכים על פני כל השנה !

      עכשיו אני צריכה לחשוב איך לקחת את הרעיון הזה וליישם אותו הלאה

      תודה רבה שפתחת לי פתח נוסף למחשבה

      קרן

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים