עיצוב אתר אינטרנט

סיעור מוחות בנושא עיצוב אתרי אינטרנט עם ענת גפני

בשיחה שהתפתחה בין ענת לביני עלו היבטים חשובים בנושא עיצוב אתרי אינטרנט וזווית ראייה נוספת על תפקידו של העיצוב בתהליך ביסוס העסק שלנו.
סיעור המוחות היה כל כך מדויק והחלטנו גם לתמלל אותו בנוסף להקלטה.

מתחילים, (את התמלול תמצאו מתחת להקלטה)

ענת גפני עיצוב אתר אינטרנטקרן כהן שיווק באינטרנט
[audio:http://s3.amazonaws.com/kccollege-audio_interview/Anat-Gafni.wav]

תכירו את ענת. ענת היא מומחית בעיצוב אתרי אינטרנט ובמיתוג אישי והפעם נתמקד בנושא עיצוב אתרי אינטרנט.
המטרה של סיעור המוחות הזה היא לאפשר לאנשים שמקשיבים לנו לצאת עם טיפים והבנה עמוקה לגבי התפקיד והמשמעות של העיצוב בתהליך בניית אתר אינטרנט.

מה התפקיד של עיצוב אתר בתהליך בניית אתר אינטרנט ?

ענת: עיצוב אתר הוא חלק מתהליך שנקרא מיתוג. קודם יש את המיתוג: מה אתה רוצה להגיד, אילו ערכים אתה רוצה להעביר, מי אתה, מה אתה רוצה לשדר, איזה לקוחות אתה רוצה. אחרי שיודעים את זה, העיצוב בא לידי ביטוי בכרטיסי הביקור, בפלאיירים, במודעות ובאתר האינטרנט כך כשאדם מגיע אל האתר שלך, הוא מרגיש שהוא מגיע אל מקום שהוא מבין מי אתה. הוא מרגיש בבית. בבית שלך. זה כמו כתובת של בית.

קרן: אם אני מבינה אותך נכון, אתר הוא הבית באינטרנט, ואני בעצם מזמינה את כל האנשים ברשת שהם למעשה הלקוחות הפוטנציאליים שלי, אני מזמינה אותם להיכנס הביתה, וכשאני מתחילה לבנות אתר, העיצוב הוא בעצם השלב הראשוני מבחינתך, כך שכשהאנשים ייכנסו לאתר הם יחוו איזושהי חוויה שמשקפת את מי ומה שאני.

האם בעצם את אומרת שהעיצוב הוא יותר חשוב מהתוכן? מה הדיאלוג בעיניך בין הפונקציונאליות והתוכן לבין העיצוב ?

ענת: העיצוב בא ביחד עם התוכן. תמונה אחת שווה 1000 מילים. צבע מסוים מעביר אווירה מסוימת. התוכן תומך בצד הויזואלי בעבור אנשים שרוצים כן להישאר באתר. אם יש באתר דברים שמושכים אותך מבחינת האווירה, את מרגישה שנעים לך, אוקי, ייתכן שיש פה משהו מעניין, ואז את רואה בחדשות משהו מעניין, אז את נכנסת פנימה… הטקסטים בעצם נותנים משמעות יותר עמוקה. האתר הוא אינסופי, יכולים להיות המון עמודים, אפשר ללמוד מכל מיני כיוונים: אפשר לתת ידע, להציג המון המון דברים שלא יכולים לעבור בכרטיס ביקור או ב- Roll-UP.

קרן: בעצם מה שאני לוקחת הכי חזק מהדברים שלך זה שהעיצוב הוא איזשהו פלטפורמה לחבר את הלקוחות הפוטנציאליים שלי אלי רגשית.

ענת: נכון. כאילו הם מכירים אותך אישית.

קרן: אם כך השאלה שאני צריכה לשאול את עצמי היא: איך אני מרגישה כשאני נכנסת לאתר.

תגידי ענת, האם את מכירה קונפליקטים בין הנושא שמציג אתר לבין החוויה הרגשית שקיבלת כשנכנסת לאתר?

ענת: לגמרי. מתוך הסיבה הפשוטה שהיום עיצוב אתרים הפך להיות נגיש לכולם, ויש היום כל מיני כלים לעשות את זה פשוט שוכחים את העובדה שהרושם הראשוני של בנאדם, הרושם הראשוני של אתר, נעשה בתת מודע. זה לא שאומרים הכפתורים פה גדולים, הצבעים פה לא מתאימים. אתה לא יודע להגיד במילים, אתה פשוט מרגיש אווירה. כמו שנכנסים לבית של מישהו. מרגישים אווירה. אתה לא אומר לעצמך “הבית הזה שמרני”, “בבית הזה גרים אנשים יצירתיים” – מרגישים את זה לא אומרים את זה. אותו דבר באתר. ואז נוצר פער מאוד גדול בין המקצועיות של אדם מסויים לבין אתר שנבנה מתוך רצון לחסוך את הכסף כשכל עמוד הוא בצבעים אחרים, והטקסטים הם לא בדיוק, ואז משהו שם לא עובד ואתה עובר לאתר הבא. אתה לא אומר: יש פה דפים צבעוניים. אתה פשוט מרגיש שהאדם הזה לא מקצועי ועובר לאתר הבא.

קרן: בעצם, מה שאת אומרת הוא שאת יוצאת מנקודת הנחה בתהליך המיתוג האישי הגרפי ועיצוב האתרים שאת עושה עם אנשים הוא שכל אדם שמגיע לבנות אתר באינטרנט מגיע מנקודת מוצא של מקצועי, שהוא מומחה בתחום. ועיצוב או לא עיצוב מקצועי יכול ממש לפגום או ממש לגרוע ביכולת של אותו אדם לשווק את עצמו ואת מי ומה שהוא ואת מה שהוא רוצה לתת לעולם.

ענת: נכון מאוד. מיתוג הוא בעצם תקשורת. תקשורת שחוסכת 1000 מילים. ואז כאשר אדם מגיע לאדם שיש לו אתר מדהים (מאיזושהי סיבה) ישר מרגיש את זה, את המקצועיות, את המומחיות. זה מקצר את תהליך יצירת החיבור הראשוני. לעומת זאת כשאין הלימה בין מה שהאדם מעיד על עצמו לבין האתר שלו, נוצר קונפליקט רגשי אצל הלקוח הפוטנציאלי.

קרן: אם אני מבינה אותך בין השורות, יש פה המלצה ממש מהותית בעבור מי שרוצה להתחיל ליצור נוכחות באינטרנט בצורת אתר. תקצו איזשהו משאב, תקצו ממש סכום כסף לתהליך של מיתוג ושל עיצוב מקצועי מכיוון שהתהליך הזה כשהוא נכון והוא מדויק לכם, הוא זה שיהיה בעצמו כלי שיווקי…

ענת: המקפצה. זאת אומרת, אם יש לך אתר נוראי, שלא מעוצב, שלא מושקע ואתה אומר: “אוקי, אחרי זה כשיהיה לי אני אתקן את זה” זה לא עובד. אי אפשר לתקן את הרושם שעשית באותו הרגע שגולש נכנס לאתר שלך וראה אותך כי כרגע ככה אתה נראה. זה חייב להיות מהתחלה, לכוון מהתחלה לאיפה שאתה רוצה להיות ולאפשר לעיצוב מקצועי לתמוך בזה.

קרן: מה שבעצם אני מבינה זה שמיתוג אישי בהיבט העיצובי, מתחיל מהיום הראשון שאנחנו יוצאים לדרך. זה לא משהו שנכון שנחכה לו כשיהיה לנו כסף או כשנהיה יותר מוכרים, או כשיהיה לנו יותר לקוחות. חלק מתהליך ההתבססות שלנו ויצירת המרחב שלנו כמומחה בתחום שלנו באינטרנט, נתמכת בעיצוב.

האם צריך להיות היום מיליונרים בשביל לשכור את שירותיו של מעצב אתרי אינטרנט ?

ענת: ממש לא. דברים מאוד השתנו, גם אצלי באופן אישי. נכון שיש אתרים מורכבים ביותר, אבל כשמדובר בכמה דברים מאוד בסיסיים: אתר עם עמוד שער, כמה עמודים פנימיים, עמוד שער שמקרין דברים אחרים ביחס לעמודים הפנימיים. אפשר גם לדבר על עמוד השער…

קרן: הכוונה היא לעמוד הבית…

ענת: כן. עמוד הבית הוא השער לבית. בואי נגיד שמדובר בכמה אלפי שקלים בודדים. עסק שנבנה צריך משהו להתחיל? אתר מביא המון המון לקוחות, לפחות יכול להביא, בפוטנציאל שלו…ושווה להשקיע שם את כמה אלפי השקלים האלה.

קרן: זאת אומרת, לא צריך היום לפשוט רגל כדי לבנות אתר ולהתחיל עם עיצוב מקצועי ואיכותי שיאפשר לנו להיות אחר כך נוכחים ברשת, עם התדר, האנרגיה והמסר שאנחנו רוצים.

יש לך כמה טיפים ועצות שאת יכולה להביא מהעולם המקצועי שלך לאנשים שמתחילים לבנות עסק אונליין או לבעלי אתרים שהאתר שלהם לא מוכר ?

ענת: מהכיוון של העיצוב,
1. קודם כל לדעת מה אתה רוצה לשדר ומי קהל היעד שלך. העיצוב מקצר את הדרך ומיד לוקח את הגולש למקום הזה, למסר הזה.
2. השימוש בצבעים ובויזואלים צריך לתמוך במסר. לדוגמה, אתר של פיננסים לא יכול להתהדר בצבעי ורוד פוקסיה וזהבים בגלל שעכשיו זה מאוד באופנה.
קרן: הצבע והתמונות תומכים באופן ישיר במסר שאנחנו רוצים להעביר לגבי עצמנו ולגבי האתר.

3. לגבי דף הבית. זו הדלת. צריך לקרות שם איזשהו קסם, לעורר שם זיק אצל הגולש. זה תלוי במה שרוצים להגיד כמובן. (ממליצים לכם בכל זאת להקשיב להקלטה כי ענת מפרטת דוגמאות שלא מתומללות כאן). חשוב מאוד שיתעורר משהו ברגש של המבקר.

4. בעיצוב אתר ישנם כללים מאוד ברורים שמעצב טוב יודע לתת אותם בדיוק כמו שבבית בונים את הגג למעלה ולא למטה. הייחוד מתבטא בעבודת העיצוב כך שבעל האתר ירגיש שזו התלבושת שהולמת אותו. צריכה להיות הלימה בין בעל האתר ומי שהוא לבין האתר שלו.

קרן: אז אם אני צריכה לסכם את המפגש המהמם הזה, אני בעצם מבינה שהעיצוב של האתר בראש ובראשונה פוגש את הרגש של הלקוח הפוטנציאלי שלנו !

העיצוב כמקדם יצירת עסקים באינטרנט

מעבר לעובדה שיש חוקים, כללים, תורה שלמה סביב המסר שנותן כל צבע, השימוש בויז’ואלים שתומכים במסר ומה אנחנו רוצים להניע את הלקוחות לעשות באתר שלנו – מעל כל זה, בראש ובראשונה, אם האתר מעוצב כך שהוא תומך בכל הדברים האלה, הוא ייצור אצל הגולש מעבר מגולש ללקוח פוטנציאלי שיוביל ליצירת קשר ובעצם, לקידום העסק שלנו.

תודה רבה ענת.

את ענת אתם יכולים לפגוש באתר הבית שלה: www.fresh-ma.co.il

 

שתף את הפוסט הזה

אודות הכותב

מנטורית עסקית ושיווקית מובילה, מנכ”לית קייסי קולג’, עוזרת לבעלי עסקים להצמיח את העסק
בעזרת תרגול ואימון תודעתי עם פרקטיקה עסקית.

מומחית בשיווק באינטרנט, מתקשרת ייעוץ עסקי ושיווקי, בעלת ניסיון מקצועי של יותר מ- 20 שנים בזירה העסקית, מרצה ומנחה בתחומי פיתוח מיינד תומך צמיחה והצלחה ומקצועות השיווק באינטרנט.

תגובות

עדין אין תגובות בפוסט זה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

  • הפוסט הבא
  • לפוסט הקודם

Powered by WishList Member - Membership Software